Etusivu     Siitoshevoset     Kilpahevoset     Info     Toiminta

UUTISET

26. marraskuuta 2011
Lahjakkaaksi, mutta pirun ailahtelevaiseksi tiedetty Fool's Soon To Be Soupir (Jeffrey Jazz) repäisi oikein kunnolla juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa. 24. päivä Starberryssä järjestettiin Derbyn finaali, jonne Sunna pääsi kuin varkain, sillä se tuli paikkaamaan yhtä kisasta pois jäänyttä hevosta. Toisesta parista ulkoa huippupaikan saanut tamma oli loppusuoralla kiritilaa saatuaan aivan omaa luokkaansa ja painui selvään 100 000ve arvoiseen voittoon, vaikka kalkkiviivoilla hieman kangistuikin. Rahasijalle Derbyssä ylsi myös ori Lopacko Maiu (Loren Fire), joka on Lita Racehorsesiin mittatilauksena teetetty varsa Vanillassa asuvasta tammasta Lacey's Lindie.

20. marraskuuta 2011
Pienen hiljaiselon jälkeen Vanillan peitsarikantaan on tullut taas syksyn myötä rutkasti eloa. Huipputamma Noblette (Dealer Iostream) varsoi lokakuun alussa orivarsan Lita Racehorsesin MF Yardbirdistä. Songbird Joe nimen saanut varsa on tuntunut kotona ajettaessa erittäin lupaavalta ja juokseekin joulukuun alussa koelähdössä. Nobleten odotetaan varsovan joulukuun puolessa välissä orista William Tempo (Shape of Siouxie). Kantavana ovat myös vanharouva Threehustledew (orista Paddington), sekä juuri siitoksen siirtynyt Ocean's Mist (orista Hooligan).

Mielenkiintoisin uutinen peitsaririntamalta on kuitenkin ehdottomasti uuden tamman saapuminen New Jerseystä Vanillaan. Belle Moss on lupavaasti uransa aloittaneen, mutta loukkaantumisen vuoksi nopeasti siitokseen siirtyneen emänsä Toss N Turnin esikoinen huimaa nousua siitosorina tekevästä Denim Flow'sta.

1. maaliskuuta 2011
Vuosi 2011 on alkanut Vanillassa suhteellisen toimeliaasti. Uutinen kesken..

31. lokakuuta 2010
Luned Sporthorsesin tiloissa järjestetty Kriteriumpäivä sujui aivan loistavasti, kun oman kasvattimme Leonie Vans voitti uudella ennätyksellään lämminveristen kilvan! Leonan isälle Long Conille on annettava tunnustus, sillä derbyvoittaja on nyt jättänyt kolme eri suurkilpailuvoittajaa. Pohjan Daria (Rallikainen-Salama-Vili) oli mukana suomenhevosten kisassa, mutta jäi laukkaavien hevosten taakse eikä enää intoutunut kirimään lopussa.

27. helmikuuta 2010
Ennen vuodenvaihdetta hevoskantamme oli suhteellisen vanha, mutta ilokseni voin ilmoittaa, että nyt Vanillassakin on jo suorastaan läjä uusia nuoria lupauksia!
Centriquen tytär Intrique Bismark 19,7ke ei ole vakuuttanut aloituksessaan, toisinkuin Dese's Dynamic 19,7ly on viihtynyt kärjen tuntumassa ja ollut oikea positiivinen yllätys ottaen huomioon, että ori ei juossut parivuotiaana kertaakaan loukaantumisen vuoksi ja debyytti meni laukkailuksi. Myös suomenhevospuolen 3-vuotiaallamme menee lujaa. Viimatar W.E.I. 38,8aly on ollut puolissa starteissaan kolmen parhaan joukossa, muissa on tullut yhtä poikkeusta lukuunottamatta laukka. Viima juoksee maaliskuun alussa pari starttia, kunnes aloitamme valmistelemaan sitä nelivuotiskauden koitoksiin.

2-vuotiassa on mielenkiintoinen kolmikko, joka kaiken lisäksi edustaa omaa kasvatusta. Ikäluokka koostuu varsoista Leonie Vans (Long Con-Balhea Nin), Josh du Vans (Jacques Loisto-Fraîcheur de Glace) ja Zenith Vans (Horizon Yep-Silverhill), joka ostettiin vastikään takaisin Speedy Trottersin lopettaessa. Varsoilla ei oteta tähtäystä vielä alkukeväälle, vaan vasta 3-vuotiskaudella suuntaamme kohti ratoja kilpamielessä. Leonan isän aiemmat varsat ovat aloittaneet ryminällä, joten tammalle itselleen kasaantuu myös odotuksia.

12. marraskuuta 2009
Hieno Lacey's Lindiemme päätti kilpauransa The Fabulous Master -tammasarjan finaalin kuudenteen sijaan, joka tietenkin oli hienoinen pettymys. Balsamia haavoille toi kuitenkin taannoinen Virtuaalisen Malja-ajon ja Narrilaivan pienensuuren rahalähdön voitto. Linda vuokrattiin heti kisaeläkkeen koetettua Eastway Studiin siitostammaksi yhden varsan ajaksi. Meillähän on Lindan nuorempana, ennen kilpauran huippukäännettä varsottu Equinox Wei 14,0ake, joka on varsinainen vauhtipeli ja odotamme mielenkiinnolla orin tulevaisuutta.

Myös Dahia Valleyn TG Trottersiin myyty esikoisvarsa Missie Vans on aloittanut kilpauransa varsin lupaavasti, vaikka näyttäisi tulleen sen verran äitiinsä, että tanssiaskeleet saattavat olla hyvinkin herkässä. Omat nuoret hevosemme ovat tällä hetkellä rauhallisessa tilanteessa, Intrique Bismark ja loukkaantumiseltaan parantunut Dese's Dynamic juoksevat 15. päivä opetuslähdön, jonka jälkeen katsotaan koelähdön aikataulutusta. Luultavasti kummatkin tulevat starttiin vasta ensi kuussa.

27. elokuuta 2009
Kesälaitumilla riekkunut 2-vuotiaaksi kääntynyt ranskalaisori Dese's Dynamic ei ainakaan tällä hetkellä ole tuloissa radoille 2-vuotiskaudella. Herra jästipää ei pidä ollenkaan jalassaan olevista siteistä onnistuen aina jotenkin terrorisoimaan hoitotoimenpiteitä ja täten haava on tulehtunut. Lisäksi Dyno on (luojan kiitos!) kasvanut taas hieman, vaikka kovin pieneksi tämä taitaakin jäädä vanhempien perusteella. Fire's Everything juoksi opetuslähdön heinäkuun puolessa välissä aikaan p1.30,2ke, mutta on ollut sen jälkeen hieman vireetön ja koelähtöön ilmoittautuminen on viivästynyt. Eve on kuitenkin kokoajan parempaan päin ja tarkotius olisi syyskuussa juosta koe!

Myös hyviäkin uutisia on kerrottavaksi; Lacey's Lindie on tällä hetkellä Sagatum Trottersin järjestämän, tammoille tarkoitetun The Fabulous Masterin pistetilanteen kärjessä ja suurella todennäköisyydellä juoksee myös itse finaalissa syyskuun 30. päivä, johon olisi mahdollisesti tarkoitus päättää tamman ura. Toinenkin mahdollisuus on olemassa, nimittäin 100 000ve tienestien tavoitteleminen, sillä juoksuhaluja ja virtaa tammassa kyllä on. Kangaroo Wei juoksi myös kolmessa esikilpailuissa, mutta kahdessa ensimmäisessä pilasi mahdollisuutensa laukkaan ja viimeisessä kohtaloksi koitui takarivin lähtöpaikka.
Uusin ravitykki Karpalo on jatkanut meiltä käsin uraansa hienosti, takan kolme yhteistä starttia ja 2 voittoa, joka ei toisaalta ole tullut ollenkaan yllätyksenä. Ihmettelen ettei tämmöinen pakkaus ole mennyt kunnolla kaupaksi!

3. elokuuta 2009
Noin 6-12kk kestäneen, kiinnostuksen puutteesta johtuneen tauon jälkeen VT on taas nousemassa tukevasti jaloilleen! Kesän ajan käynnissä ollut koko tallin uudistamishuolto alkaa olla loppumetreillä ja syksyllä Vanilla Trotters on taas aktiivisesti mukana virtuaalisessa ravimaailmassa.

Uusia hevostuttavuuksiakin on talliin tullut, Lorenin lopettaessa ostettiin sieltä vahvistus siitosoreihin, L'O Muiston Vihu 21,8ake, joka on jo vanhemman tuttumme L'O Hurrikaanin puoliveli N.I.N. Leimahduksesta. Bismark Trottersista ostettiin kaksi nuorta ranskalaisia verilinjoja edustavaa ravurinalkua Quebec Bismark 20,6ke ja oman oriimme Centriquen varsa Intrique Bismark. 1-vuotias Dese's Dynamic oli saanut kesän orilaitumella hieman huutia, ja jalassa oli tästä muistona näyttävä haava, jota saadan tovi parannella.
Peitsareiden joukossa koreilee myös kaksi uutta tuttavuutta, Lorenista ostettu noblelainen Houston Noble p10,3aly ja Tulituulen Tallin kasvatti Fire's Everything, joka juoksi juuri opetuslähdön ja on aivan pian menossa koelähtöön.

Lue vanhempia uutisia

© VANILLA TROTTERS.
VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE