RAVITALLI VANILLA

Tietoa tallista

Vanilla Trotters on modernihko ravitalli maaseudulla kuvitteellisessa Vihurilan kylässä. Lähimpään taajamaan, sekä kaupalle on matkaa muutamisen kilometriä, joten saamme viettää hyvin rauhallista eloa. Kumpuilevat metsätiet tarjoavat hyvät mahdollisuudet kasvattaa kuntoa ja oma kilometrin pituinen ravirata on täysin uudenuutukainen. Rata sijaitsee arviolta 800m päässä tallipihasta ja kaikki ravikilpailut, jotka järjestämme, juostaan siellä.

Itse tallipiha sijaitsee pellon ja metsikön läheisyydessä suomalaisissa maalaismaisemassa. Tallirakennuksen kulmalla on kuitenkin täyttä nykyaikaa, nimittäin kävelytyskone, josta saatat bongata kiireisimpinä aikoina jolkottelemasta kolmekin hevosta samaan aikaan. Talli on muutaman remontin läpikäynyt vaalea kivirakennus. Viimeisimmästä remontista ei ole pitkääkään aikaa ja silloin uudistettiin ilmastointi sekä tehtiin pieni laajennus. Karsinapaikkoja löytyy 30 hevoselle, sekä aivan tallin kupeessa oleva pihattorakennus, jossa alle kaksivuotiaat saavat riehua ja rähjätä nuoruutensa. Hehtaareja pihatossa on noin 2. Laitumia ja tarhoja tallin tiluksilla on 15. Yksi iso laidun kaikille siitostammoille, toinen vähän pienempi laidun yhdessä tarhattaville ja loput yksittäisiä tarhoja kilpaileville hevosille.

Ikääntyminen

Vanilla Trottersin eläimet ikääntyvät hiukan sekalaisesti, milloin nyt jaksan ikää lisätä. Perusideana on kuitenkin, että kolme kuukautta oikeassa ajassa olisi yksi (1) virtuaalivuosi. Varsat saattavat ikääntyä hiukan nopeammin, jolloin ensimmäisen oikean elinkuukautensa aikana ne täyttävät vuoden ja toisen elinkuukauden aikana kaksi. Sen jälkeen ne alkaa ikääntyä kuten muutkin vanhemmat hevoset.

Päiväjärjestys

Aamu seitsemältä hevoset ruokitaan ja viedään ulos. Ensimmäisiä hevosia aletaan liikutella kymmenen maissa, varsat ja nuoret hevoset ajetaan aamutuimaan. Sen jälkeen on vuorossa siitostammojen ja vähemmän liikkuvien liikutus, ratsastusta, kävelylenkkiä tai ajoa. Kesäisin tammat ovat kuitenkin hyvin paljon laitumella, eikä niille järjestetä suurempaa toimintaa

Kun kello on noin 13, on hevosten päiväruokinnan vuoro. Ainakin seuraavaksi treenattavat hevoset otetaan sisälle syömään. Ruokinnan jälkeen hevosten annetaan sulatella ruokansa, kunnes on niiden treenivuoro n. kello 14 jälkeen.
Kuuden maissa hevoset saavat heinät tarhoihin ja tehdään tarkastuskierros, että kaikki on hyvin. Iltaruokinta on parin tunnin päästä, kahdeksan maissa.

Yhteistyötallit

Olemme tehneet yhteistyötä pohjoisamerikkalaisen High Seek Acresin evm kanssa. Floridan Ocalassa sijaitsevan John ja Edith Harrisonin johtaman peitsarifarmin kanssa tiemme kohtasivat elokuussa 2008, kun Vanilla Trotters osti 50% osuudet kahdesta HSA:n peitsarista, Egyptian Princestä ja Inspired by Chinasta. Viimeisin yhteinen ostos on tamma Belle Moss.

Amerikan mantereella pitkään kilpailleet hevoset vaikuttavat nykyisin meillä siitoshevosina.

© VANILLA TROTTERS. ALIMMASTA KUVASTA KIITOS DOUBLE E STABLES
VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE